Nieuws

1 Miljoen nieuwe woningen!

DONDERDAG 17 MEI 2018, 07:23
BRON: RTL NIEUWS

‘Bouwsector wil 1 miljoen nieuwe woningen bouwen’
De bouwsector wil tot 2030 een miljoen nieuwe huizen bouwen. Dat plan van de brancheorganisatie van projectontwikkelaars wordt donderdag aangeboden aan het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees meer

Ook de huizen zijn op

De huizen zijn op, Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken moet onmiddellijk de regie in handen nemen om het historische tekort op de woningmarkt niet verder te laten ontsporen. Vooral starters en alleenstaanden staan in de kou, omdat gemeenten hoofdzakelijk woningen voor gezinnen laten bouwen.

Lees meer

De bouwgrond raakt op

Het Financieele Dagblad opent vandaag met de kop “de bouwgrond raakt op, woningbouw in de knel”. Volgens het Financieele Dagblad moeten er jaarlijks 80.000 woningen worden bijgebouwd om de aanwas van huishoudens te kunnen bijbenen. Vorig jaar werden er 54.000 woningen opgeleverd. Het geschatte woningtekort loopt op tot 190.000 in 2019 aldus de krant.

Lees meer

De rente gaat naar nul

De rente gaat naar nul, hij blijft maar dalen en geld op een spaarrekening levert nauwelijks nog iets op. Wat zijn de alternatieven? Beleggen, een pensioenstorting of toch maar aflossen op de hypotheek? Is schenken bijvoorbeeld verstandig nu de rente op uw spaarrekening nog maar 0,7 procent is? Of kunt u uw geld toch beter in een obligatie, deposito of misschien wel in bouwgrond stoppen?

Lees meer